Llibre cartoner "El millor pare del món"

cartell fes el teu propi llibre cartoner

Avui us portem un llibre molt especial per nosaltres, ja que l'hem fet nosaltres mateixos a casa, contemplant totes les etapes de la creació d'un llibre: l'hem imaginat, escrit, dibuixat, maquetat, hem fet les tapes, l'hem enquadernat,... i, al final del procés, l'hem regalat a algú molt important per nosaltres! Els regals fets a mà no només són únics i autèntics, sinó que destil·len amor per tot arreu. Així que no podríem haver trobat millor regal pel dia del pare, no creieu?!

DIY Procés creació d'un llibre cartoner
Elaboració del llibre cartoner

El llibre l'hem fet a l'estil de les editorials cartoneres. I us preguntareu, què és això? Intentaré fer-vos un resum: la primera editorial cartonera (Eloísa Cartonera) va néixer a Buenos Aires l'any 2003. En plena crisis econòmica i amb l'escenari del "Corralito", molta gent sobrevivia com podia recollint cartó pel carrer. Els llibres, és clar, havien passat a ser un producte de luxe. En aquest context, la creació de l'editorial tenia un objectiu clarament social: per una banda, s'ajudava als cartoners comprant el seu cartó a un preu molt superior al del mercat i per l'altra, es pretenia una democratització de l'accés a la literatura, ja que els llibres es venien a molt baix preu. Això era possible perquè els costos de producció també eren molt baixos: amb el cartó es feien les tapes i l'interior del llibre solien ser fotocòpies.

Us deixem el "book-tràiler" del nostre llibre ;)



I aquí un vídeo de com el vam fer:



ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT I US ANIMEU A TENIR EL VOSTRE LLIBRE CARTONER!!!!

2 comentaris

  1. No saps pas com m'agrada això del libro-cartonero! A casa tenim previstos alguns guions però mai acabem de donar-los forma i aquesta manera és senzilla i molt bonica de fer. A veure si aquestes vacances ens posem les piles i ho fem realitat! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. m'alegro que t'hagi agradat la idea manetesicosetes!! ja veuràs que divertit que és i que bonic que queda. Ara a volar la imaginació i la creativitat ;)

      Elimina