Estimular la creativitat amb pedres que expliquen històries

Fomentar la creatividad creando historias con piedras pintadas

Tot i que els nens i nenes neixen amb una capacitat innata d'imaginar i crear, aquesta capacitat té un risc elevat de disminuir i, fins i tot, desaparèixer si no els donem oportunitats per treballar-la i estimular-la. Un ambient massa rígid, sense lloc per l'experimentació o la llibertat d'expressió, sense oportunitats de joc lliure o petits reptes, són el principi de la disminució de la creativitat dels nostres fills!

Promoure la creativitat en els nens i nenes és molt important, ja que en un futur aquesta capacitat els ajudarà a resoldre problemes de manera innovadora i a relacionar-se millor amb els altres. En els temps que corren, ser una persona creativa i innovadora és un valor a l'alça, es necessiten idees originals i útils, solucions diferents als problemes de sempre, professionals altament resolutius i brillants!

"En momentos de crisis sólo la imaginación es más importante que el conocimiento",  A. Einstein.

Una manera senzilla d'estimular la seva creativitat és inventant històries amb pedres pintades. Es posen totes les pedres en una bossa, es van traient d'una en una i es va creant una història amb elles. És bo que les pedres siguin variades i que continguin: personatges; objectes i llocs o situacions.

Nosaltres normalment ho fem així: ens asseiem en rotllana, el primer treu una pedra de la bossa i comença a explicar una història amb el personatge, objecte o lloc que li ha sortit. Després li toca al següent treure una pedra i continuar la història. Així anem fent fins que s'acaben totes les pedres de la bossa. Tot i ser les mateixes pedres, com que sempre surten en ordre diferent, les històries són molt variades. El més important és no interferir en la seva creació i així deixar que la seva imaginació flueixi lliurement. Ens sorprendran una i altra vegada!

Les pedres les podem recollir i pintar nosaltres mateixos. Els nens i nenes poden ajudar en el procés i també serà un bon exercici de creativitat, ja que en funció de la forma de la pedra, podem imaginar un dibuix o un altre. Es poden pintar amb pintura o amb uns retoladors especials (nosaltres ho vam fer així). Després us aconsello una capa de vernís o de cola blanca perquè durin més. Els retoladors són molt pràctics, nets i ràpids, però no tindreu tants colors per triar.

Per acabar us volia explicar que els dibuixos de les nostres pedres els vam triar d'una manera una mica especial: vam agafar alguns llibres que ens agraden o que havíem llegit recentment i en vam escollir un personatge, un objecte i un lloc de cada llibre. I amb això vam pintar les pedres. Així, a més a més, tenim un record d'aquells llibres que ens han agradat més:

Fomentar la creatividad creando historias con piedras pintadas 

Un bandit, el castell i el tresor. Del llibre "Els tres bandits"



 
Fomentar la creatividad creando historias con piedras pintadas

En Calvin (un ocell lletraferit), un llibre i una tempesta. Del llibre "En Calvin no sap volar"


Fomentar la creatividad creando historias con piedras pintadas

La Laura, la seva estrella i la seva casa. Del llibre "L'estrella de la Laura"


  
Fomentar la creatividad creando historias con piedras pintadas


En Patrick (un pingüí rosa), Àfrica i un flamenc. Del llibre "Pink. El pingüí que es va tornar rosa"
 
Fomentar la creatividad creando historias con piedras pintadas


Un arc de Sant Martí i un petó. Del llibre "Mare de quin color són els petons?"



Fomentar la creatividad creando historias con piedras pintadas



Una abella i el seu rusc. Del llibre "L'abella de més"




US ANIMO A RECOLLIR PEDRES AQUESTS DIES DE VACANCES, PINTAR-LES I EXPLICAR MIL I UNA HISTÒRIES DIFERENTS! BONA SETMANA SANTA I BONES LECTURES!

Cap comentari