12 TIPS per Fomentar la Lectura entre els nens i nenes

cartell tips o idees per fomentar la lectura

Aquest és un mes especial pels amants de la lectura, ja que el dia 2 d'Abril va ser el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil i el 23 és el Dia Internacional del Llibre. Així que, en el mes del llibre, volem donar-vos algunes IDEES per FOMENTAR LA LECTURA entre els més petits de casa:


1. Donar exemple. Els nens i nenes són grans imitadors, per això; aprenen més del que veuen fer, que del que senten dir.


tips o ideas para fomentar la lectura entre los niños
Quan l'avi es posa a llegir el diari, la Júlia corre a agafar un llibre i s'asseu al seu costat a llegir

2. Omplim-los de llibres! Tenir molts llibres a casa, de tota mena i temàtica, en un lloc al seu abast, farà que quan tinguin el desig de llegir, ho puguin fer. Creem un Racó de Lectura: un espai agradable, on puguin asseure's còmodament, amb coixins, amb els llibres ordenats, a la vista i sempre, sempre, al seu abast.

tips o ideas para fomentar la lectura entre los niños
Racó de Lectura a la seva habitació, amb un lloc còmode per seure i llibres bonics al seu abast.

3. Mai és massa aviat per començar a llegir. Els més petits també poden començar a familiaritzar-se amb els llibres, n’hi ha de roba, plàstic, cartó gruixut amb els cantons arrodonits, amb sons,…
 
4. Ser constants, per crear l’hàbit. Reservar cada dia un moment relaxat i sense presses per llegir una estona junts, així els acostumarem a llegir una miqueta cada dia i ho trobaran a faltar si no ho fem.  

5. No fem de la lectura una obligació o un càstig. Fem que sigui un premi: regalem llibres o moments junts al voltant d’un conte. Portem-los a la llibreria i comprem-los el conte que més els agradi. 

tips o ideas para fomentar la lectura entre los niños
A casa, pels aniversaris, mai falta un pastís fet en família i un llibre de regal.

6. Proposar, no imposar. Cal respectar els seus gustos i interessos. Deixem-los escollir què volen llegir.
 
7. Qualsevol moment, lloc o postura és bo per llegir. Llegir no ha de ser un acte seriós, deixem que ho facin com i on més els agradi.

tips o ideas para fomentar la lectura entre los niños
Aquesta postura és ideal per la circulació, oi? jiji

tips o ideas para fomentar la lectura entre los niños
Llegir i saltar a la cama elàstica alhora, no ho acabo de veure clar, però què hi farem?
8. Anem regularment a la biblioteca. Que remenin, mirin i triïn el que més els vingui de gust. Participem en les activitats que s’hi fan: hora del conte, story time, clubs de lectura,...

tips o ideas para fomentar la lectura entre los niños
Quan anem a la biblioteca sempre descobrim nous llibres i nous personatges.
9. Subscriure'ls a una revista mensual. No sé els vostres, però a ells els encanta mirar a la bústia a veure si hi ha alguna carta per ells i com més gran el sobre, millor! Així que si arriba una revista o un llibre l'emoció és màxima i corren a obrir-ho i a llegir-ho!! Per exemple, teniu la revista el Tatano (a partir de 4 anys) o el Cavall fort (a partir de 9 anys). O la subscripció a la caixa de foment de la lectura de boolino: MyLittleBookBox (totes les edats).

10. Els còmics també són lectura!  

tips o ideas para fomentar la lectura entre los niños
No sap llegir, però es passa hora davant d'un còmic del Tintin o de l'Astèrix.

11. Fem que sigui divertit: teatralitzem el llibre, fem veus, dramatitzem, disfressem-nos dels personatges, cantem i ballem, inventem jocs, dibuixem,… 


12. Fem que sigui un joc més. Allà on tenen les joguines, reservem un espai pels llibres i quan estiguem jugant plegats, aprofitem moments entre joc i joc per llegir algun llibre i, a partir d’ell, inventar aventures i activitats noves.








tips o ideas para fomentar la lectura entre los niños
Els llibres-joc ofereixen moments de joc, diversió i entreteniment al voltant d'un llibre, com aquest que serveix per aprendre els moviments de les peces d'escacs.   

ESPERO QUE US HAGIN AGRADAT LES NOSTRES IDEES I LES PRACTIQUEU! BONES LECTURES!

Cap comentari