El monstre de colors


  • Títol: El monstre de colors
  • Autora i il·lustradora: Anna Llenas
  • Editorial: Flamboyant
  • Edat recomanada: a partir de 3 anys

    portada Llibre infantil El monstre de colors
  • Puntuació Club Petits Lectors: 9
  • Categories: emocions, alegria, amor, calma, por, ràbia, tristesa

Com indica el seu títol, aquest llibre està protagonitzat per un monstre, però no patiu! Aquest monstre no us farà pas por, ben el contrari! Des de la primera pàgina, petits i grans li agafareu afecte i sense adonar-vos, en acabar el llibre, ja us haurà robat el cor. 

Voleu saber què li passa a aquest monstre tan entranyable? Doncs que "avui s'ha llevat estrany, confós, atabalat... Ben mirat, no sap què li passa". Sort que nosaltres som aquí per ajudar-lo, igual que la nena del llibre: "T'has fet un garbuix d'emocions, i totes barrejades no funcionen bé"..."Si vols, t'ajudo a posar ordre".


A partir d'aquí, el monstre, amb l'ajuda de la nena, començarà a posar ordre i a classificar les seves emocions. Identificant cada emoció amb un color, trobarem una descripció de cada una d'elles. Així, la primera serà l'alegria, identificada amb el color groc. "L'alegria és contagiosa...""Quan estàs alegre rius, saltes, balles, jugues...i vols compartir l'alegria amb els altres".

Llibre infantil El monstre de colors

Després vindrà la tristesa, blava "com el mar". "Quan estàs trist t'arrauleixes, vols estar sol...i no tens ganes de fer res." 
Ara serà el torn de la ràbia, que identificarem amb el vermell, doncs és "roent i ferotge com el foc"."Quan estàs enfadat sents que s'ha comès una injustícia i vols descarregar la ràbia en algú altre".

Llibre infantil El monstre de colors

Seguirà la por, de color negre. "Quan tens por et tornes petit i poca cosa...i creus que no podràs fer el que se't demana". 
I acabarem amb la calma, verda "com els arbres". "Quan estàs en calma respires a poc a poc i profundament. El sents en pau".
Ara ja tenim totes les nostres emocions classificades, cadascuna té un color diferent i el seu lloc, endreçades funcionen molt millor.
Però, un moment, això no s'ha acabat, sembla que el nostre monstre té una emoció nova. "I, ara...es pot saber què et passa?" .

Anna Llenas, és l'autora d'aquest fantàstic àlbum il·lustrat, però a més, n'és la il·lustradora. I quines il·lustracions! Senzilles però potents! M'encanta la idea de, a partir d'un collage de diferents materials com el cartó, crear diferents volums per les imatges del llibre. El fons en blanc sempre ajuda que els més petits centrin l'atenció en els dibuixos i es mantinguin concentrats en el llibre.  El fet que els dibuixos semblin fets per un infant, també ajuda a atreure l'atenció d'aquests. Seguirem d'aprop aquesta autora perquè segur que en descobrirem més tresors.

Arribats a aquest punt, segur que ja us heu adonat que aquest llibre és un gran recurs didàctic per treballar les emocions amb els petits, tema, per altra banda, gens fàcil, però que amb aquest llibre segur trobarem la manera de fer-ho! 

Us deixo algunes RECOMANACIONS per treure el màxim profit del llibre:

-  Mentre llegiu el llibre, atureu-vos en acabar cada emoció i pregunteu a l'infant, en quin moment del dia ell s'ha sentit així. Segur que al principi no sabrà que dir, sobretot els més petits, ajudeu-los. Ho podeu fer de dues maneres, posant exemples de quan vosaltres també us heu sentit així (estarà bé que vegin que tots tenim sentiments bons i dolents) i també recordant alguna situació recent que heu viscut, per exemple: "recordes quan, al matí, no trobàvem el teu ninot preferit?, has plorat?, com t'has sentit?" o "recordes quan al parc, t'has barallat amb els teus amic?, estaves enfadat?, tenies ganes de descarregar la ràbia amb algú?". Però no ens quedem aquí: "creus que pegar al teu amic ha fet que et sentissis més bé?, com creus que s'ha sentit ell?, quina altra cosa hauries pogut fer per solucionar el problema?"....

- En acabar el llibre, podeu animar a l'infant a fer un dibuix del seu propi monstre de colors, i a pintar-lo segons com se senti en aquell moment. Si és gran, pot escriure en un paper el que sent. Després podem penjar el monstre a l'habitació, posar-li ulls i un pal,....feu volar la vostra imaginació!

Manualitat infantil El monstre de colors


- Cliqueu aquí per anar als recursos que ens proposa la mateixa autora. A mi personalment m'agrada el recurs 2, on podeu imprimir diferents plantilles per acolorir el monstre en funció de com creieu que se sent. En la mateixa línia, podeu adquirir un quadern per acolorir, de la mateixa autora.

- Mireu aquesta manualitat per jugar a identificar les emocions: MEMORI D'EMOCIONS!

- I si us agrada la cuina i voleu passar una estona divertida amb els petits, sempre podeu fer algunes galetes en forma de monstre com les que ens proposen aquí, molt fàcils de fer i molt bones, nyammm!!


Piruletes llibre el monstre de colors

Espero us hagi agradat! Per acabar, us deixo aquest vídeo:










2 comentaris