Herman i Rosie

La recomanació d'aquesta setmana és un llibre infantil que ens ha sorprès molt gratament. L'àlbum il·lustrat "Herman i Rosie" és una autèntica meravella, tot un tresor: bonic, tendre, revelador,... i amb unes il·lustracions riques i evocadores, que conviden a aturar-se a cada pàgina i degustar la multitud de detalls que ens regalen. Una història sobre els somnis i anhels de dos desconeguts, els seus sentiments de soledat en mig del bullici de la gran ciutat i com el seu amor per la música farà que els seus camins es trobin, per no separar-se mai més. 
Libro infantil Herman y Rosie 
  • Títol: Herman i Rosie
  • Autor i il·lustrador: Gus Gordon
  • Editorial: Corimbo
  • Edat recomanada: a partir de 5 anys
  • Puntuació Club Petits Lectors: 9
  • Categories: emocions, amor, soledat, amor per la música


Hi havia una vegada una ciutat plena de gent, amb un carrer ple de gent i dos apartaments molt petits on vivien en Herman Schüber i la Rosie Bloom. En Herman vivia al setè pis. La Rosie vivia en el cinquè pis de l'edifici del costat. Els agradava viure a la ciutat. Hi havia dies en què els sorolls i les botzines i l'anar i venir de la gent els feia sentir que tot era possible. Encara que de vegades la ciutat era un lloc bastant solitari. En Herman i la Rosie no sabien un de l'altre, tot i viure tan a prop, però ja intuïm que serien ànimes bessones.
 
En Herman treballava de teleoperador en una oficina plena de treballadors. Vendre coses per telèfon no li agradava gaire, però sí parlar amb la gent. Així que la feina no estava pas tan malament. El que realment li agradava era tocar l'oboè.
 
La Rosie treballava en un restaurant elegant del nord de la ciutat, rentant plats. El seu moment preferit de la setmana era el dijous a la nit quan, durant dues hores, cantava en un club de jazz. 

Libro infantil Herman y Rosie
 
Un dia, al tornar cap a casa, en Herman va sentir algú cantar (era la Rosie). Era la cosa més increïble que havia sentit mai. Va córrer a buscar el seu oboè i va compondre una meravellosa melodia a ritme de jazz. Va tocar i tocar sense parar. 
 
A l'edifici del costat, la Rosie va sentir aquella melodia, era el més bonic que havia sentit mai. Durant dies aquella melodia meravellosa la va acompanyar a tot arreu. Mentre en Herman sentia aquella veu tan bonica per tota la ciutat. La música els seguia allà on anaven. Eren feliços.

Libro infantil Herman y Rosie

Però, un matí, en Herman va ser acomiadat de la feina. No venia prou coses. Aquella mateixa nit, a la Rosie li van dir que el club de jazz tancava. Els dos van tornar a casa tristos, la ciutat semblava més plena de gent, més sorollosa i més fosca que mai.

Durant dies en Herman no tenia ganes de tocar l'oboè i la Rosie no volia cantar. Els dies i les nits passaven lentament. La ciutat seguia el seu ritme, però tot estava fora de lloc.

Fins que un bon dia, els dos es van llevar amb ganes de fer un vol per la ciutat. Van passejar i passejar, creuant-se en diferents ocasions, com si juguessin a fet i amagar. A la nit, en Herman va agafar l'oboè i va començar a tocar aquella meravellosa melodia a ritme de jazz. La Rosie l'escoltà i se sentí feliç un altre cop. Seguí la música i per fi es va trobar amb en Herman dalt d'un terrat.

"Hi havia una vegada una ciutat plena de gent, en un carrer ple de gent i en un terrat d'un edifici molt alt, la Rosie va conèixer en Herman. I en Herman va conèixer la Rosie. I la ciutat mai va tornar a ser la mateixa"

Libro infantil Herman y Rosie
Collage fet pel Martí (6 anys) del moment en què en Herman i la Rosie es coneixen.

No us perdeu aquesta delícia de conte, ideal per acostar la música als més petits d'una manera diferent. Molt recomanable! 

Algunes RECOMANACIONS  per aprofitar al màxim el llibre:
 
- Aquest és un llibre que destil·la jazz per totes bandes, començant per la portada en forma de vinil! Així que podem aprofitar la seva lectura per introduir als nens en aquest gènere. Podeu, per exemple, posar música de jazz de fons mentre el llegiu plegats. Després, en funció de l'edat dels nens/es, podeu buscar informació sobre aquest gènere musical (quan va néixer, on, les seves característiques) i podeu fer un exercici divertit: pintar mentre escolteu jazz intentant plasmar les emocions que us transmet la música.

- Aquí podeu descarregar un pdf amb activitats sobre el llibre. 

- Nosaltres vam descobrir el llibre gràcies a Boolino i la seva caixa de foment de la lectura My Little Box Book i ens va encantar les activitats i manualitats que proposava (mireu la fotografia!) Si voleu descobrir més sobre aquestes caixes, passeu per aquí

Manualidades Libro infantil Herman y Rosie

- Està demostrat que la música té molts beneficis pels infants: influeix en el desenvolupament emocional, intel·lectual, auditiu, sensorial, motriu,... Els ajuda en l'aprenentatge del llenguatge i de les matemàtiques, potencia la seva capacitat de concentració i memorització, així com les habilitats espacials. Per tant, és bo acostar-los des de ben petits a la música. Una bona manera és fer amb ells uns instruments musicals casolans, compartirem un moment molt agradable i divertit en família! Aquí podeu veure com hem fet aquests instruments musicals casolans.  
Manualitats infantils: instruments musicals casolans

- El llibre està ple de detalls fascinants. Les il·lustracions de Gus Gordon amaguen moltes sorpreses: des d'onomatopeies que recreen el bullici i els sorolls de la ciutat, a cartells reveladors, mobiliari urbà que situa als dos personatges en el mateix lloc en moments diferents, un mapa de les línies de metro, notes musicals per tot arreu, etc. Us recomano que us atureu a cada pàgina i l'observeu bé, llegiu els cartells, onomatopeies i jugueu a buscar objectes amagats. Serà molt divertit i un exercici per potenciar la concentració i la capacitat d'observació dels més petits. Per exemple podeu buscar: un vaixell entre els edificis, instruments musicals, un pòster d'una balena blava, 17 dipòsits d'aigua als terrats, un bròquil, les claus de sol que s'amaguen a totes les pàgines, una girafa, un lleó, diferents ampolles de vidre repartides per tot el conte (nosaltres n'hem comptat 11), dues estàtues de la llibertat, etc.

Libro infantil Herman y Rosie

ESPERO QUE US HAGI AGRADAT TANT EL LLIBRE COM A NOSALTRES! BONES LECTURES!    

2 comentaris

  1. Aquest llibre pinta molt bé, ens l'apuntem! L'entrada és molt i molt inspiradora, moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El llibre val molt la pena manetesicosetes! M'alegro que t'hagi agradat! Una abraçada!

      Elimina