Llibres molt PIRATES!

Ens ha arribat la següent consulta: " ens podries recomanar llibres de pirates, a l'escola estem preparant una setmana temàtica..."

El tema és molt recurrent en la literatura infantil i juvenil, així que no és fàcil triar entre tantes opcions. Tot i així, crec ens ha quedat una selecció molt maca. Esperem que us agradi:

 
#1  “Baby enciclopèdia Larousse: els pirates”, VV.AA, Ed. Larousse (0-4anys). Primers coneixements per a petits curiosos. Amb il·lustracions especialment concebudes per als més petits, en un format ideal perquè puguin jugar mentre es familiaritzen amb els llibres. Amb un puzle de 12 peces, jocs i adhesius.

#2    “Mini Larousse: els pirates”, VV.AA, Ed Larousse (0-4anys). Un llibre per aprendre-ho tot sobre els pirates. La combinació entre el contingut referencial i un enfocament lúdic, el fa ideal per incentivar les ganes d’aprendre dels més petits.

#3 “Enciclopèdia increïble Larousse: els pirates”, VV.AA, Ed. Larousse (9-12anys). Descobreix l’increïble i apassionant món dels pirates amb nombroses sorpreses per aprendre divertint-te, un munt d’informacions curioses, solapes i adhesius per crear la teva pròpia tripulació pirata.

#4   “Petit Heroi: el pirata”, Ed. Panini (3-6anys). Una història per identificar-se amb l’heroi i deixar volar la imaginació.



#5  “Avui sóc una pirata”, Patricia Geis, Ed. Beascoa (0-4anys). La protagonista del llibre té molta imaginació i avui s’ha convertit en una pirata. El joc continua mentre es banya…

#6   “El Petit Drac Coco i els pirates”, Igno Siegner, Ed. La Galera (5-8anys). Una nova aventura de l’entranyable drac Coco i la porc espí Matilde. En aquest cas són capturats pel vaixell del famós pirata Ton el Terrible! Però en Ton té els seus propis problemes i aviat serà en Coco i la Matilde els qui l’hauran d’ajudar. També hi ha una versió en forma de llibre de jocs.

#7   “La nit dels pirates,” Peter Harris, Ed. Combel (0-4anys). Amunt les veles i amunt el pavelló! Tothom a bord, a punt per viure una aventura pop-up! Qui són aquestes ombres fosques que es presenten en plena nit a l’habitació d’en Tom? Potser són monstres? Ogres? Follets? La veritat és molt més increïble! Són pirates!

#8   “El pirata Bob”, Kathryn Lasky, Ed. Juventud (5-8anys). En un vaixell pirata tothom desconfia de tothom i tenir amics pot arribar a ser molt complicat. El pirata Bob somia en tenir un tresor enterrat, però el preocupa que després els seus amics només l’estimin pels seus diners.


#9    “Barbosa el pirata”, Jorge Gonzalez, Ed. Bang (+3anys). El teu primer còmic, sense text. Barbosa navega tranquil·lament amb la seva tripulació quan alguna cosa els obliga a canviar el rumb i dirigir-se a una illa molt curiosa. Junts buscaran un tresor…

#10  “El tresor perdut de l’illa de la Calavera”, Martin Taylor, ed. Combel (+3anys). Una història plena d’aventures i criatures esgarrifoses! Compte no treguin el cap entre les pàgines mentre avanceu per trobar el tresor amagat a l’illa. Amb pop-ups.

#11   “El pirata malastruc”, Rocío Antón, ed. Baula (+4anys).  Roque és un pirata amb molta mala sort. A més, el seu lloro és un maleducat! La seva sort canvia el dia que troba un tresor de veritat: un baül ple de llibres! Un llibre divertidíssim per llegir i rellegir. Amb pictogrames i un joc de cartes amb els personatges de la família pirata i diferents propostes de jocs per compartir.

#12   “El pirata de la pata de pata”, J.C. Andrés, ed. NubeOcho. (+3anys). Un conte de por que fa tanta gràcia que ja no tornaràs a tenir més por! Genial les il·lustracions i una història ben diferent. Podeu veure fragments del llibre aquí.



#13  “Va de… pirates!”, Laura Aviñó, ed. mtm (+4anys). Llibre de gran format per pintar i acolorir. Descobrix-lo aquí.

#14  “Manual de pirates”, Monica Carretero, ed. Cuento de Luz (+5anys). Un divertit manual de pirates amb il·lustracions plenes de color i humor que porten el lector a un increïble món que enriquirà la seva imaginació. Sinclouen jocs interactius i fins i tot podreu aprendre un codi pirata secret.


Per acabar una manualitat ben senzilleta: agafem una ouera de cartó, ajudem als nens i nenes a pintar-la i tindrem un cofre del tresor!



Només faltarà posar-hi algun tresor ben valuós, com ara monedes de xocolata, i.... A JUGAR GURMETS!!!

I si volem portar la diversió a la banyera, podem fer aquestes barquetes pirata:




Cap comentari