La avellana

La recomanació d'aquesta setmana és un llibre infantil ideal per fer veure als nens i nenes la importància del treball en equip i el valor de la cooperació i la solidaritat. A més, el conte transmet que els desitjos a vegades són més fàcils d'assolir si comptem amb l'ajuda dels altres. El final del conte també ve amb missatge: cal respectar-nos entre nosaltres, empatitzar i saber demanar perdó. Un llibre molt complet, com podeu veure ;)


libro infantil La avellana portada

  • Títol: La avellana (només disponible en español :()
  • Autor i il·lustrador: Éric Battut
  • Editorial: Kókinos
  • Edat recomanada: a partir de 3 anys
  • Puntuació Club Petits Lectors: 9
  • Categories: valors, treball en equip, solidaritat, cooperació, empatia
Aquest llibre explica una història molt semblant a la del conegudíssim llibre "Quin gust té la lluna?", però pel meu gust m'agrada molt més aquest. He sentit a dir a molta gent que els agrada el llibre "Quin gust té la lluna?", però que el final no els convenç gens. Doncs bé, "La avellana" té un final que agradarà a tothom!!
 
libro infantil La avellana

La història és la següent: un ratolí troba una avellana i la vol trencar per menjar-se-la. Comença a saltar-hi al damunt, però no hi ha manera de trencar-la. Aleshores passa per allà una tortuga i s'ofereix per ajudar-lo. Ratolí i tortuga comencen a saltar sobre l'avellana, però tampoc aconsegueixen trencar-la. Aleshores van apareixent altres animals i tots volen ajudar: el conill, la zebra, el lleó i finalment l'elefant. Uns a sobre dels altres salten per trencar l'avellana.
 
libro infantil La avellana

Al final sembla que l'avellana s'ha trencat perquè es mou. Però quina sorpresa que s'emporten tots els animals quan de dins en surt un cuc blanc molt enfadat per tot l'enrenou que estan fent els animals. 

L'endemà, per disculpar-se, tots els animals porten un regal al cuc blanc i aquest els convida a pastís i organitzen una festa!
 
libro infantil La avellana

Aquest conte és ideal pels nens i nenes petits per la seva estructura repetitiva i acumulativa, a més de ser molt senzill, però amb molt de fons. Els petits se l'aprendran de seguida i podran explicar-lo ells mateixos. A més les il·lustracions ressalten sobre un fons totalment blanc, això fa que als més petits els sigui molt fàcil concentrar-se en el llibre.

Us deixo algunes ACTIVITATS per fer amb el llibre i aprofitar-lo al màxim:

- Hem fet un llibre lupa explicant la història d'aquest conte. Un llibre lupa és un llibre que només es pot llegir amb la "lupa" que porta incorporada. És molt senzill de fer i el resultat sorprèn molt als nens i nenes. Aquí us explico amb més detall com fer-lo a casa o a l'escola. 

Manualidad infantil libro lupa La avellana


- Pintem els personatges del llibre amb xocolata!!! Encara teníem xocolata de la mona de Pasqua, així que volia fer-la servir per a alguna manualitat i al final la vam desfer amb una mica de llet (també ho podeu fer amb aigua) i un cop freda, la vam fer servir com si fos pintura de dits. Els nens van estar encantats!!! Mmmmm que boooo!!! 

Manualidad infantil pintar con chocolate


Primer van fer dibuixos lliures i després vam aprofitar per estampar mans. Un cop sec, ho vam decorar imaginant que eren diferents animals. Ens va quedar així:


Manualidad infantil pintar animales huella mano

Com que estàvem llegint el llibre de "La avellana", vam intentar ser creatius i amb les empremtes de les mans vam fer tots els personatges del llibre. Després ho vam plastificar i ara podem explicar el conte amb les nostres pròpies titelles. Nosaltres ho fem a terra, però amb una cartolina i uns velcros o cinta adhesiva també aniria molt bé!

Titeres libro infantil La avellana, cuentacuentos

Titeres libro infantil La avellana, cuentacuentos

ESPERO QUE US HAGI AGRADAT EL LLIBRE D'AQUESTA SETMANA!! BONES LECTURES!!

Cap comentari