Fem un Racó de Lectura

Racó de lectura infantil per fomentar la lectura


Feia temps que tenia pendent acabar el Racó de Lectura dels nens, així que quan vaig veure el repte de Madrid, Martina & Myself vaig pensar que seria l'excusa ideal per posar-me les piles i acabar d'enllestir alguns detalls que volia fer-hi. Bàsicament ja ho tenia tot, faltava enllestir les lletres decoratives i buscar una caixa maca per posar sota el llit i  poder-hi guardar alguns titelles i altres coses que hem anat recopilant i que fem servir per animar les lectures:

Detalls del nostre racó de lectura infantil
Les lletres les he fet jo a casa, molt fàcil i amb l'avantatge de poder fer la paraula que he volgut amb la tipografia que m'ha vingut de gust. Us deixo aquí el tutorial, no és gens difícil, de debò, això sí, no es fa en un sol dia, més que res perquè cal deixar assecar, després fer la següent capa, etc.

Ja sabeu que un dels objectius del bloc és fomentar la lectura entre els més petits de casa i despertar el seu interès pels llibres i l'amor a la lectura. Tenir un Racó de Lectura a casa és una bona manera d'animar-los a llegir. En aquesta entrada podeu veure altres idees per fomentar la lectura: 12 TIPS per fomentar la lectura entre els nens i nenes. I aquí com ha de ser un llibre si volem que fomenti la lectura.

I us preguntareu com ha de ser un bon Racó de Lectura, doncs bé, ja veureu que és molt fàcil:

1. Acollidor: és important que l'espai ens convidi a quedar-nos. Puc posar un prestatge amb llibres, però segurament la majoria de vegades passaré pel costat sense ni fixar-m'hi. En canvi, si a més li poso un lloc on seure que sigui còmode i vistós, per exemple amb alguns coixins, segur que em cridarà l'atenció i m'hi asseure, encara que només sigui per veure què tal s'hi està, jijiji! 

2. Llibres a l'abast: ara ja estic assegut en el meu racó, si només allargant la mà puc agafar un llibre, segur que no podré evitar fer-ho! És important que els nens tinguin els llibres a l'abast, així quan els vénen les ganes de llegir, ho poden fer, sense haver de demanar ajuda a ningú i, segurament, perdre l'interès pel camí. A més els reforcem l'autonomia: ells sols poden escollir el llibre que volen, agafar-lo, llegir-lo, tornar-lo quan es cansin, agafar-ne un altre,... Això no vol dir que hagin de llegir sols, ni molt menys, és molt important que ho facin en companyia nostra, sobretot quan són petits. Llegir plegats crea vincles afectius molt importants i el record que llegir és un acte agradable. 

3. Llibres variats, en temàtica i formats. Adequats a la seva edat i interessos. També és bona idea anar-los canviant de tant en tant, per tal que no s'avorreixin i motivar-los a tornar al racó i descobrir què hi ha de nou.

Racó de lectura infantil per fomentar la lectura

I poca cosa més, tampoc cal tenir molt lloc a casa: una petita cantonada, un raconet de l'habitació, podem aprofitar el llit i posar-hi uns coixins i una estanteria al costat. O, com hem fet nosaltres, aprofitar una calaixera baixa per fer-hi un banc on asseure'ns i llegir.  Hi ha moltes possibilitats, en aquest tauler de pinterest en podeu trobar més.

ESPERO QUE US ANIMEU A FER EL VOSTRE PROPI RACÓ DE LECTURA. BONES LECTURES!

Cap comentari