Manualitat infantil: Llibre LUPA

manualidad infantil libro lupa

Hem fet un llibre LUPA basat en el conte "La avellana" que ens agrada molt. Un llibre lupa és un llibre amb el text i les il·lustracions pintades amb permanent negre sobre fulls transparents. Aquests fulls s'intercalen amb cartolines negres, de manera que l'efecte és pràcticament com si no es veiés res, ja que el negre de les cartolines amaga el text i les il·lustracions. Aleshores quan passem la "lupa" per entre la cartolina i el full transparent, el text i els dibuixos queden a la vista. És molt original i agrada molt als nens i nenes. A més, poden participar en la seva elaboració.

Podeu fer el llibre lupa basat en algun llibre ja existent (copiant o calcant els dibuixos i el text) o bé crear la vostra pròpia història. D'aquesta manera, a més de ser una activitat fantàstica per fomentar la lectura, deixareu volar la imaginació i fomentareu la creativitat!!!

manualidad infantil libro lupa


Material necessari:

- Fulls transparents: podeu utilitzar fulls de diapositives o làmines d'acetat (ho demaneu així mateix a la papereria). Tants com pàgines voleu que tingui el vostre llibre.

- Cartolines negres: tantes com fulls transparents.

- Permanent negre.

-  Per la lupa: un tros de cartolina negra i un tros de cartolina blanca. Una mica de corda o fil, per lligar la lupa a l'espiral del llibre enquadernat i així no perdre-la ;)

Procediment:

- Dibuixar la història sobre els fulls transparents amb el permanent negre. Segons l'edat dels nens/es, ho poden dibuixar o calcar del llibre original o fotocopiat. També podeu inventar la vostra pròpia història, és clar!!! També amb el permanent negre, escriure el text.

- Intercalar un full transparent i una cartolina negra, fins a completar el llibre.

- Fer una portada pel llibre.

- Enquadernar el llibre.

- Per fer la lupa, només cal:  fer un rectangle allargat amb cartolina negra (serà el mànec) i enganxar en una punta una rodona de cartolina blanca. Fer un forat a l'altre extrem i amb el fil lligar la lupa a l'espiral de l'enquadernació.

manualidad infantil libro lupa


manualidad infantil libro lupa

ESPERO QUE US HAGI AGRADAT I US ANIMEU A FER-HO!!!

2 comentaris

  1. M'ha encantat! Fa temps vaig fer unes fitxes amb una idea similar però aquest llibre lupa el robo divertidíssim i el posarem en pràctica en quant ens sigui possible. Ui, aquest estiu, se'ns gira feina! :)

    ResponElimina
  2. jajja manetesicosetes!!! m'alegro molt que t'hagi agradat! Jo també vaig guardant idees per fer a l'estiu i després mai hi ha temps per fer tantes coses!!!

    ResponElimina