L'estrella de la Laura

  • Títol: L'estrella de la Laura
  • Autor i il·lustrador: Klaus Baumgart
  • Editorial: Beascoa
  • Edat recomanada: a partir de 3 anys
  • Puntuació Club Petits Lectors:7,5
  • Categories: emocions, separacions, mort

Llibre infantil L'estrella de la Laura- portada
I seguim amb els llibres que van rebre el Martí i el Roger pels seus sis anys. Ja us vaig ressenyar els contes "L'abella de més" i "Així és la vida".  Aquesta setmana us porto "L'estrella de la Laura", que els companys de l'escola van regalar al Roger i li va fer una il·lusió tremenda!

Aquest conte infantil és ideal per ensenyar als nens i nenes que, a vegades, ens hem de separar de les coses que estimem. En aquest sentit, es pot entendre com una metàfora de la mort i utilitzar el llibre per explicar que a vegades ens hem de separar d'éssers estimats. 

Per altra banda, també podem aprofitar el llibre per despertar en els nens i nenes l'interès per les estrelles (què són, per què només es veuen a la nit, etc) i pels planetes i l'univers. 

Aquest llibre ha venut molts exemplars arreu del món i ha rebut nombrosos reconeixements. El 2004 se'n va fer una pel·lícula d'animació, també molt premiada a escala internacional. 

Les nits que la Laura no pot dormir, s'asseu davant la finestra i contempla les estrelles. Una d'aquestes nits, la Laura veu caure una estrella directament al costat de casa seva. Serà un somni? La Laura baixa ràpidament al carrer i, efectivament, allà és l'estrella, sobre la vorera. 

L'estrella s'ha trencat, la Laura l'agafa amb cura i se l'emporta a casa. Li enganxa la punta trencada amb una tireta. Molt feliç, la Laura posa l'estrella damunt del seu coixí i s'adorm.

L'endemà, en llevar-se, s'adona que l'estrella ja no hi és. La busca per tot arreu, però sembla que ha desaparegut. És posa molt trista.
Llibre infantil L'estrella de la Laura

Durant tot el dia, la Laura està molt trista, només pensa en l'estrella, no vol jugar, ni riure, ni menjar,... no troba consol en res.

Trista se'n va cap al llit i quina sorpresa: l'estrella és allà, damunt del coixí! És clar, les estrelles no es veuen durant el dia!

Juga una estona amb l'estrella, però s'adona que ja no brilla tant. Aleshores comprèn que l'estrella ha de tornar al cel. Una mica trista, s'acomiada de l'estrelleta, li lliga uns globus i la deixa anar per la finestra. 

Les nits que no pot dormir, mira per la finestra i veu la seva estrella parpellejant per ella.
Llibre infantil L'estrella de la Laura

Les il·lustracions del llibre són molt dolces i multicolors. L'estrella està feta amb un paper brillant que destaca sobre les suaus il·lustracions i crida molt l'atenció dels infants i els convida a tocar-la!  

I com que aquesta estrella brilla tant i ens ha cridat molt l'atenció, hem estat fent unes activitats molt brillants i, és clar, hem fet la nostra pròpia estrella. Us deixo aquí algunes ACTIVITATS que hem fet relacionades amb el llibre:

- Fem una estrella pels més petits (+2 anys): agafem un cartó i hi dibuixem una estrella. Amb un punxó, els més petits poden intentar tallar-la, així practiquem la motricitat fina. Quan es cansin, retallem amb estisores. Després deixem que enganxin gomets en forma d'estrelles brillants.


Manualitat infantil llibre L'estrella de la Laura


Llibre infantil L'estrella de la Laura

- Fem una estrella pels més grans (+4 anys): dibuixem una estrella en un cartó i retallem. La recobrim amb paper maché: trenquem trossos de diari i els anem enganxant al cartó amb la cola blanca (barrejada amb una mica d'aigua). Ho deixem assecar i pintem amb pintura platejada i/o amb pintura amb purpurina.

Manualitat infantil llibre L'estrella de la Laura

- Fem unes estrelles que brillen en la foscor: amb un kit de Divermagic Luminiscent groc vam fer unes estrelles que es carreguen amb la llum natural o artificial i que brillen en la foscor, a més es poden enganxar a la finestra de l'habitació!. Divermagic són unes pintures que venen en uns "llapis" molt pràctics i que tenen la particularitat que si es pinten sobre un plàstic, després es poden desenganxar i enganxar a les finestres, rajoles, miralls, neveres, etc. En el kit, s'inclou un plàstic amb diferents dibuixos per pintar-hi a sobre. Aquest plàstic és reutilitzable, perquè un cop seca la pintura, es desenganxa fàcilment. Consell: vigileu que si es taca la roba no marxa!

Manualitat infantil llibre L'estrella de la Laura


ESPERO QUE US HAGI AGRADAT EL LLIBRE. BONES LECTURES!

Cap comentari