L'abella de més

  • Títol: L'abella de més
  • Autor: Andrés Pi Andreu
  • Il·lustrador: Kim Amate
  • Editorial: Takatuka
  • Edat recomanada: a partir de 5 anys
  • Puntuació Club Petits Lectors: 9
  • Categories: valors, tolerància, solidaritat, igualtat, integració, convivència, prejudicis
Llibre infantil L'abella de més

Aquesta setmana us recomanem un llibre infantil per tractar amb els més petits temes delicats com la immigració, la integració social i la igualtat. Aquest no és un llibre qualsevol, és un crit a la solidaritat i la tolerància, perquè són molt més les coses que ens uneixen que les que ens separen! 

En el conte es tracten temes tan actuals com el racisme, la xenofòbia i la discriminació social. Però veureu que la història fa un gir magnífic i al final guanya el sentit comú i les abelles aprenen que conviure les unes amb les altres és molt senzill!

Sense dubte, un altre llibre imprescindible!

Vet aquí un rusc on sembla que cada dia hi ha menys lloc disponible. Les abelles estan alterades, però, sobretot, tipes de treballar tan apretades, sense "espai per fer un sudoku, jugar a parxís o a dames". Així que decideixen investigar la situació.

Tres abelles arquitectes seran les encarregades de resoldre l'enigma. Després de treballar nit i dia, apretades, sense descans, durant set dies, arriben a la "misteriosa i esgarrifosa" conclusió que la falta d'espai és perquè hi ha una abella de més al rusc!
Llibre infantil L'abella de més

En aquest punt és quan el racisme s'apodera de les abelles que comencen a preguntar-se per aquesta abella de més: serà estrangera?, serà immigrant?, i si porta malalties?, potser em vol prendre la feina?, ...

Amb tot, les abelles estan histèriques i es genera un pànic col·lectiu. Abelles de diferents professions proposen diferents mètodes per trobar l'abella que sobra, però cap funciona. Mentrestant, el desordre creix i creix. Per sort, l'abella mare intervé per posar seny i, amb una prespectiva nova, fa veure a les abelles que totes són això, abelles, i que no en sobra cap, sinó que falta un dormitori al rusc!

Llibre infantil L'abella de més

Atureu-vos una estona a cada pàgina per mirar les il·lustracions, ja que són molt treballades, amb un munt de detalls divertits que donen un toc d'humor a la història i relaxen una mica la tensió del tema tractat. Fixeu-vos, per exemple, en l'insecte barbut que surt a gairebé totes les il·lustracions, els cartells informatius repartits per tot arreu, els accessoris que porta cada abella en funció de la seva professió,... Segur que cada vegada que el llegiu trobareu algun detall nou i sorprenent. I perfecte l'última il·lustració per arrodonir el conte: després de tant estar apretats durant tota la història, una habitació ben ample per l'abella de més!

Atres ressenyes d'amics: Boolino
 
Us deixo dues ACTIVITATS que hem fet relacionades amb el llibre:

- Hem fet unes abelles per pintar i decorar la casa: tenim ganes de primavera!!!! Així que hem obert les portes de casa a aquestes abelles tan gracioses, ara que els primers arbres comencen a florir!



Per fer-les només cal que les dibuixeu (vosaltres o els nens) o bé les podeu descarregar i imprimir aquí. Després les pinteu i les retalleu. Nosaltres les vam plastificar, però si no teniu la màquina, també podeu enganxar-les en una cartolina perquè quedin més fortes. Podeu fer-hi un forat i passar-hi un fil per penjar-les per casa o col·locar-les directament on vulgueu. 
manualitat infantil abelles

Els nens van tenir una idea: si les volíem penjar, també s'havien de pintar per darrere. Així que vam posar el full a la finestra i vam ressegir l'abella per l'altra banda del full. Em va fer molta gràcia perquè recordo que quan era petita m'encantava fer això, a més, és un bon exercici de motricitat fina, no us sembla?

- Aquesta setmana estem molt dolços i molt cuiners: primer uns pastissos d'aniversari i després unes galetes d'abelles. Hi haurà una galeta de més? No ho crec, jijiji! Podeu veure com les hem fet aquí

manualitat infantil fem galetes L'abella de més


Fins la setmana que vé, BONES LECTURES!

Cap comentari