Pink! El pingüí que es va tornar rosa.

    Portada Llibre infantil Pink, el pingüí que es va tornar rosa
  • Títol: Pink! El pingüí que es va tornar rosa
  • Autor: Lynne Rickards 
  • Il·lustradora: Margaret Chamberlain
  • Editorial: Trapella Books
  • Edat recomanada: a partir de 3 anys
  • Puntuació Club Petits Lectors: 8,5
  • Categories: valors, amistat, som diferents, acceptar-se a un mateix, autoestima

L'àlbum il·lustrat d'avui és una història entranyable d'un petit pingüí, en Patrick, que un bon dia es lleva i s'adona que, durant la nit, s'ha tornat rosa, rosa de cap a peus! Un nen rosa! Què pensaran els seus amics?

Amb aquest llibre infantil no només trencarem l'estereotip de "els nens blau i les nenes rosa", sinó que ensenyarem als més petits que és important acceptar-nos tal com som i que ser diferent no és pas tan dolent. L'aspecte exterior no ho és tot, cal ser valent davant les adversitats i lluitar per trobar el nostre lloc al món, com fa en Patrick. A més descobrirem que l'amistat no és només blanca o negre, té un munt de matisos, i els amics de debò són aquells que ens accepten siguem com siguem.   

Com dèiem, "un matí assolellat, en Patrick es va llevar i es va adonar que s'havia tornat d'un color rosa intens"... "No pateixis, fill- va tranquil·litzar-lo la mare- la doctora Black et curarà."

Però la doctora Black no va trobar cap solució pel problema d'en Patrick, ni tan sols en el gran llibre de medicina. "Potser t'acostumes a ser rosa -va dir a en Patrick.""Però jo sóc un NEN!- va cridar ell- I ELS NENS NO PODEN SER ROSES!"

Llibre infantil Pink, el pingüí que es va tornar rosa

Un cop a casa, amb el pare, van trobar en un altre llibre, uns ocells preciosos que també eren de color rosa, els flamencs. "I n'hi ha que són nens? -va preguntar"."Almenys la meitat, segur que sí -va respondre el pare rient. Ho veus? Els nens també poden ser roses!"

L'endemà a l'escola els altres nens van riure's d'ell. La mare creia que ja s'acostumarien, el Patrick no n'estava tan segur, no volia ser diferent, allà ja no s'hi trobava a gust. Així que va decidir marxar cap a l'Àfrica a veure els flamencs.

El viatge va ser llarg, però al final va trobar als flamencs, que el van acollir molt amablement. 

Però la cosa no va resultar com ell esperava, eren uns animals ben diferents, els flamencs. Per menjar capbussaven el cap a l'aigua, el movien endavant i endarrere i pescaven, el Patrick era incapaç de fer-ho, "va sortir de l'aigua estossegant i quasi ofegant-se. El pobre no va poder dinar i es va quedar amb gana".  Per fer la migdiada es posaven a peu coix! I en pondre's el sol, van batre les ales i van enlairar-se, deixant enrere un petit pingüí rosa!


Havia arribat l'hora de tornar a casa, aquell no era el seu lloc. En arribar, tots van estar molt contents de veure'l. "On  t'havies ficat, Patrick? T'hem trobat a faltar!".


Tots van quedar meravellats de la seva aventura i valentia. Ell estava molt satisfet. Ara ningú no es reia d'ell. Aquell era el seu lloc, al costat de la seva família i dels seus amics.

Llibre infantil Pink, el pingüí que es va tornar rosa

"Jo estic molt content que hagis tornat! -li va dir l'Arthur", el seu millor amic. "Jo també -va dir en Patrick rient- Els pingüins viuen al Pol Sud. I els pingüins roses com jo, també"."Sobretot els pingüins roses! -va exclamar l'Arthur amb alegria"


Us deixo unes RECOMANACIONS per aprofitar al màxim el llibre:

- Us volia parlar de l'autoestima i la importància de potenciar-la en els nens i nenes des de ben petits. L'autoestima és la percepció o valoració, positiva o negativa, que fem de nosaltres mateixos i abasta tots els aspectes de la nostra vida: tant el físic com l'interior, tant les qualitats i competències com les mancances. 

Aquesta valoració d'un mateix no sempre s'ajusta a la realitat i es va formant al llarg de tota la vida i sota la influència dels altres, però sobretot és durant la infància quan es posen les bases per una autoestima alta o baixa. Una autoestima alta suposarà un nen segur de si mateix, capaç d'afrontar els moments difícils, que valorarà adequadament les seves capacitats, confiarà en les seves emocions i sentiments, s'acceptarà a si mateix, etc. I, per tant, podrà convertir-se en un adult serè i equilibrat. En canvi, la falta d'autoestima en els nens i nenes pot causar trastorns de personalitat en la vida adulta, dificultats emocionals, problemes de relació, drogoaddiccions, etc. 
Llibre per educar l'autoestima
Si voleu saber com potenciar l'autoestima dels vostres fills/es us recomano el llibre: "Un niño seguro de sí mismo. Cómo reforzar la autoestima de su hijo". Paola Santagostino. Ed. Obelisco. A partir de situacions reals i experiències del dia a dia, l'autora us ensenyarà de manera amena, pràctica i clara, com reforçar la confiança dels vostres fills en les seves pròpies capacitats. Petites accions quotidianes que faran molt de bé als nens i nenes. El reforç positiu o negatiu que proporcionem als nens/es serà determinant en el futur de la seva seguretat emocional.

- I si encara no esteu convençuts que podem fer molt a favor o en contra de l'autoestima dels nostres fills/es i la seguretat en ells mateixos, us deixo un llibre infantil que ho reflecteix a la perfecció:  "El punto", Peter H. Reynolds, Ed. Serres.
 
Llibre infantil El punto








1 comentari

  1. Per cert, gràcies MB per la recomanació, ha sigut una bona descoberta! Ens encanta que ens recomaneu llibres! Ho podeu fer sempre que vulgueu ;)

    ResponElimina