En Calvin no sap volar

  • Títol: En Calvin no sap volar
  • Autora: Jennifer Berne 
  • Il·lustrador: Keith Bendis
  • Editorial: Takatuka
  • Edat recomanada: a partir de 4 anys
  • Puntuació Club Petits Lectors: 9
  • Categories: valors, lectura

Portada llibre  infantil En Calvin no sap volarEl llibre infantil d'aquesta setmana és una història molt original sobre l'amor a la lectura i la importància dels llibres com a font de coneixement i creixement personal. Però el llibre també ens aporta una reflexió molt bona: no tots els coneixements que necessitem per sobreviure es troben als llibres, hi ha coses que s'aprenen d'altres maneres. Com sempre, la solució estarà en aconseguir l'equilibri, en aquest cas, entre coneixements teòrics i pràctics, entre la ficció dels llibres i la vida real. 

El conte ens explica la història d'en Calvin, un estornell amb una família molt gran. En Calvin bé podria ser un ocell com qualsevol altre, però no ho és pas. Mentre els seus germans i cosins es passen el dia caçant escarbats, embrutant-se, descobrint l'aigua o aprenent a volar, en Calvin no pot parar de llegir i llegir. Tot va començar poc després de néixer, el dia que, en abandonar el niu per descobrir el món, va caure de cap sobre un llibre! Des d'aleshores no pot parar de llegir, es passa el dia a la biblioteca, amb el bec dins d'un llibre. Amb una gana insaciable de coneixement, en Calvin devora tota mena de llibres  sobre temàtiques molt diverses. 

Però el petit estornell s'ha tancat tant en si mateix i les seves lectures, que s'ha perdut una lliçó imprescindible per qualsevol ocell: aprendre a volar! A la biblioteca, la seva imaginació remunta el vol i se l'emporta a llocs on, volant, mai no arribaria. Ell és feliç així, no necessita res més.

Però quan la primera fulla d'arbre es torna de color carabassa i cau a terra, ha arribat l'hora de volar cap al sud i tots els estornells s'enlairen en una formació gegant. En Calvin s'ho mira trist des de terra.


Llibre infantil En Calvin no sap volar


Per sort, els seus germans, germanes i cosins no l'abandonen i amb cordes i cintes que han trobat a les escombraries el lliguen i se l'emporten amb ells. 

Després de molts dies de vol, el temps es torna molt amenaçador. En Calvin recorda el seu llibre de meteorologia preferit i s'adona que un huracà s'acosta. Avisa a la resta de la família i aconsegueixen posar-se a cobert dins d'una cova. La tempesta passa i tots estan sans i estalvis gràcies a en Calvin i als seus coneixements aconseguits amb tant de llegir. 

Llibre infantil En Calvin no sap volar

Després de llegir per primer cop el llibre a casa, aquesta va ser l'opinió dels nens: 

Jo: "Us ha agradat el llibre d'en Calvin?"
Roger (5 anys): "Sí perquè no sabia volar, però sabia molt d'intel·ligència"
Martí (5 anys): "I els seus cosins i germans també en sabien d'intel·ligència, perquè el van lligar per no deixar-lo allà sol!"
Júlia (2 anys): "mami, un altra vegada" 

Com podeu veure és un llibre molt bonic per fomentar en els infants l'amor i l'interès per la lectura. A més té aquest punt crític: els llibres són importants però no ho són tot; ens ensenyen moltes coses però no totes. A casa ens encanta a tots, grans i petits. Són d'aquells llibres que et sents orgullós d'haver comprat! Us el recomano 100%.

Us deixo algunes ACTIVITATS que hem fet relacionades amb el llibre:

- Vaig fer unes titelles de mà i de dit amb feltre per teatralitzar el conte. Als nens els hi va agradar molt. Són senzilles de fer, ho dic de veritat! Mireu les instruccions! Hi podreu trobar les plantilles per fer-les.

diy manualitat titelles de mà i dit d'ocells

- Els nens també van fer uns dibuixos i després van poder explicar ells mateixos la història amb el Kamishibai. Vam treure les frases més importants del llibre i les van dibuixar. Ens va quedar així:

kamishibai, explicant el conte "En Calvin no sap volar"
#1 Hi havia una vegada un estornell que es deia Calvin. Tenia una família molt gran. #2 En Calvin no era un ocell com els altres.
kamishibai, explicant el conte "En Calvin no sap volar"
#3 En Calvin es passava el dia llegint llibres i més llibres, mentre els altres ocells aprenien a volar. Quan va arribar l'hivern, era el moment de volar cap al sud, però en Calvin no sabia volar. #4 Per sort, la seva família no el va abandonar. El van lligar amb cordes que havien trobat a les escombraries i se'l van endur.



kamishibai, explicant el conte "En Calvin no sap volar"
#5 Un dia el cel es va posar molt amenecedor. En Calvin va recordar el seu llibre preferit de meteorologia i es va adonar que s'acostava un huracà. Va avisar a temps a la resta d'ocells i es van posar a cobert en una cova. Gràcies a les lectures d'en Calvin, eren tots sans i estalvis! #6 Tan si és mentida com si és veritat... aquest conte s'ha acabat! FI.

Si voleu conèixer més sobre el llibre us recomano visitar aquesta pàgina de Boolino. BONES LECTURES! 

Cap comentari