Per nadal, regalem llibres que fomenten la lectura!

Seguim encaparrats en què aquest Nadal volem rebre molts regals en forma de LLIBRES; LLIBRES, I MÉS LLIBRES!!!! Per això, des de la nostra secció de FOMENTEM LA LECTURA, us portem una recopilació de novetats literàries infantils que, per les seves característiques, creiem són molt adients per despertar en els nens i nenes l'interès i l'amor per la lectura. Són ideals per ser llibres:

#1 DIVERTITS, per passar una bona estona: històries esbojarrades, aventures divertides, personatges poc comuns i grans dosis d'humor.

#2 MANIPULABLES, per cridar la nostra atenció: llibres amb sons, solapes, desplegables, finestretes, trocalats, textures, puzles, adhesius, etc.

#3 SORPRENENTS, per no parar de mirar: il·lustracions increïbles, llibres interactius, formats innovadors i pop-ups per quedar bocabadat.

#4 ENTRETINGUTS, per jugar, cantar, saltar i ballar: llibres que incloguin CD's amb la història dramatitzada o amb cançons,  llibres-joc,  que es transformen en espais tridimensionals per poder jugar, que proposen activitats o manualitats, etc.

Aquí va la nostra selecció, per edats:
 de 0 a 3 anys:


"El llibre de les formes", VV.AA., Ed. Combel, +3 mesos. Aquest llibre amaga un munt de sorpreses visuals, tàctils i sonores perquè els més petits coneguin deferents formes i colors tot jugant. Amb element sonor a la coberta.







"Toca, toca. Llibre carrusel", Ladybird books, Ed. Combel. +3 mesos. Un llibre ideal perquè el bebè jugui durant les estones del dia en què s'està bocaterrosa, ja que estimula la motricitat i enforteix la musculatura del coll. Es pot desplegar del tot i deixar-lo a l'abast de l'infant perquè n'explori els colors, les textures i els forats per fer tat.




"Al parc!", Liesbet  Slegers, Ed. Baula, +18 mesos. Llibre amb pàgines que s'obren com un acordió al estirar-les Una col·lecció amb la qual els més petits podran aprendre sobre els objectes del dia a dia i de la natura, a més de mirar, estirar les pàgines de cartó i... descobrir noves sorpreses a cada escena.





"Colors" i "Juego de los dedos cirqueros", Hervé Tullet, Ed. Kokinos i Ed. Phaidon Press, +2 anys. Hervé Tullet és un geni dels llibres interactius que alimenten la imaginació i fomenten la creativitat. Amb "Colors" reprèn la línia de la seva famosa creació "Un llibre" i invita a petits i grans a jugar i experimentar amb els colors. Tot comença amb un únic punt gris. Què passarà si l'apretem?, i si barregem el vermell i el blau?, i si s'agita el llibre, s'inclina, s'obre i es tanca? Un llibre que deixarà la memòria dels més petits plena de colors, sorpresa i plaer. També volíem destacar el seu llibre "Juego de los dedos cirqueros", no és nou, però ens encanta. Amb les pàgines troquelades, només necessitareu dos dits i un boli, per jugar i passar-ho d'allò més bé.



"Sons de la Granja", VV.AA., Ed. Estrella Polar i Timun Mas, +2 anys. Un divertit llibre interactiu d'iniciació lingüística amb el qual petits i grans jugareu a reproduir els sons dels animals de la granja. Amb so i textures.




de 3 a 5 anys:



"La Petita Orquestra", Anna Aran, Ed. Cruïlla, +3 anys. Recull de 9 cançons populars catalanes per apropar els nens i nenes al món de la música d'una manera activa, completa i divertida. Cada cançó va acompanyada de: il·lustracions que els ajuden a comprendre el que canten, instruccions per fabricar un instrument per tocar la cançó i un enllaç on descarregar i escoltar la cançó. 


"La caputxeta vermella Minipops" i "Els tres porquets Minipops", Meritxell Martí, Ed. Combel. +3 anys. Dos dels contes clàssics més populars en un format nou i original i una visió molt moderna i sintètica. Cinc escenaris pop-up per cada conte que, com en un teatrí, representen l'essència i la màgia del conte tradicional.




"L'aventura del castell", "La granja" i "El món dels pirates", Corina Fletcher, Ed. Combel. +3 anys. Bonics llibres pop-up desplegables que es transformen en una estora per jugar en un espai tridimensional. Inclou figuretes de cavallers i princeses; d'animals i vehicles o de pirates i criatures marines, per viure aventures trepidants.

 

"Super-Beige", Samuel Ryberon, Ed. Los cuatro azules, +3 anys. Una deliciosa història d'un nen normal amb vocació de super heroi entossudit a salvar la humanitat. Però la naturalesa que l'embolta (animals, pedres, plantes, ...) no volen ser salvats, estan encantats amb les seves vides! Trobarà algú que necessiti dels seus super-poders? Un àlbum il·lustrat ple d'humor i amb unes il·lustracions amb volum molt innovadores.

 
"La volta al món de Muk", Marc Boutavant, Ed. Cruïlla, +4 anys. El Muk se'n va a fer la volta al món en bicicleta i aprèn un munt de coses sobre les tradicions, els costums, els menjars i la gent de diferents països. Una volta al món plena d'humor i de petits detalls quotidians. Amb adhesius.



de 5 a 8 anys:


"La vaca Plis Plau i els Reis d'Orient", Pep Molist, Ed. Baula, +5 anys. Ideal per motivar els primers lectors a llegir i passar-s'ho d'allò més bé amb les històries de la petita vaca que en aquest cas, acompanyada del seu grup de vaques, celebra l'arribada del Reis d'Orient.



"No he fet els deures perquè..", Davide Cali, Ed.  Andana, +6 anys. En aquest llibre trobareu les millors i més originals excuses per justificar que no heu fets els deures, excuses hilarants i divertides: uns rèptils gegants han envaït el barri, uns follets han amagat els llapis, unes plantes carnívores han... Junt amb unes il·lustracions úniques, aquest llibre divertirà a grans i petits, sobretot aquells que alguna vegada han fet el gandul amb els deures... no ho hem fet tots en algun moment?   





"El pirata pataxula en: el tresor del monstre", Ortega Torres, Albert Bartomeu, Ed. Bullent, +6 anys. Pataxula i la seva tripulació són pirates valents i honestos, no han de robar a ningú perquè tenen el Llibre dels Mapes. Però, ara, el llibre els indica que han de buscar el tresor en l'illa del monstre, quina mala sort!  Una aventura molt perillosa, o potser no tant? Inclou un CD amb el conte dramatitzat i sis cançons pirates cantades per Bartomeu. Podeu escoltar una de les cançons aquí.


+ de 8 anys:

 


"Acudits per a tothom 2", Toni Giménez, Ed. Baula, +8 anys. Nou "recull d'or" d'acudits per a totes les edats per cargolar-se de riure.







"L'Agus i els monstres. Arriba el Sr. Flat!", Jaume Copons, Ed. Combel, +8 anys. Nova col·lecció de llibres plens de valors com l'amistat o l'acceptació d'un mateix  que, a més, són una primera aproximació al món del còmic. Però sobretot, els llibres destaquen per la importància que se li dóna a la lectura, entesa com a font de cultura i inspiració pel dia a dia. Així, per exemple, el Sr. Flat és el monstre dels llibres! L'Agus és un nen normal i corrent, potser una mica despistat i galtes, però, en el fons, un tros de pa. El seu món canviarà quan conegui el Sr. Flat, un monstre que s'instal·larà a la seva habitació i farà que tot sigui molt més divertit. Divertit, i ple d'embolics! Podeu veure les primeres pàgines del llibre aquí.




"El misteri de les escombraries mutants", Carlos Freire, Ed. Sushi Books, +8 anys. Quatre gats de carrer troben entre les escombraries una ampolla amb estranys jeroglífics. La curiositat els durà a viure múltiples aventures, a escoltar històries que els deixaran bocabadats i a aprendre sobre el món del reciclatge. Divertit llibre per jugar i aprendre. Podeu llegir les primeres pàgines aquí.



 

"Xènia, tens un whatsapp", Gemma Pasqual, Ed. Barcanova, +12 anys. Si estàs tota l'estona pendent del mòbil, enganxat al whatsapp i aguantes la respiració fins que reps una resposta, aquest llibre és per tu! Una novel·la romàntica que podries protagonitzar. A més, amb dos finals possibles: un d'inesperat i un de pel·lícula, quin triaràs?  







 

Cap comentari