- Títol: L'ou de l'eriçó
- Autor i il·lustrador: Nozomi Takahashi
- Editorial: Tramuntana
- Edat recomanada: a partir de 3 anys
- Puntuació Club Petits Lectors: 8,5
- Categories: valors, esforç, constància, tenacitat, cuidar el que estimem, responsabilitat
Abans que s'acabi la tardor, els arbres quedin del tot despullats i comenci el fred de veritat, us volia portar aquesta senzilla i tendra història d'un petit eriçó que amb la seva perseverança aconsegueix fer realitat el seu somni.
Una
història per ensenyar als nens i nenes la importància de la constància i
l'esforç, de cuidar allò que estimem i de perseguir els nostres
somnis. Descobriran que quan desitgem quelcom, el camí no sempre és
fàcil, però tot esforç té una recompensa.
Ha arribat la tardor, ho transmet el llibre amb les seves il·lustracions, on predominen els verds i els marrons sobre fons blanc, i la mare ànega està covant els seus ous, esperant l'arribada dels seus aneguets. L'eriçó ho veu i, commogut, decideix que ell també vol covar el seu propi ou. Surt corrents amb un propòsit ferm: "Jo també vull un ou".
Els seus amics el veuen i miren de desanimar-lo: "Però no és un ou! Tot i que tinguis molta cura no s'obrirà". Però ell no defalleix, els ignora i continua tenint molta cura del seu ou, amb constància, esforç i un gran sentit de la responsabilitat.
Resulta que l'ou era una castanya i la castanya tenia un cuquet a dins: "Mireu! El meu ou s'ha obert! Mireu com s'assembla a mi! Ja us ho vaig dir..."
Final feliç per l'innocent eriçó! Perquè després diguin que un ou no s'assembla en res a una castanya!
Ah! I mireu els altres eriçons....
Ah! I mireu els altres eriçons....
Us deixo algunes RECOMANACIONS per aprofitar al màxim el llibre:
- Podeu trobar el llibre en una fantàstica caixa (my little book box) que inclou, a més, una guia de lectura pels pares i tres manualitats, amb tot el material necessari per fer-les. L'únic inconvenient: només està en castellà : (
- Podem aprofitar el conte perquè els nens i nenes cuidin també el seu propi "ou", o en aquest cas una llavor, i així experimentin la responsabilitat de cuidar algú o alguna cosa (joc simbòlic) alhora que aprenen el procés de creixement i desenvolupament d'una planta. Ben senzill: només necessitem un pot de vidre, paper de cuina, una mongeta i aigua. Dobleguem el paper de cuina i el posem dins del pot, de manera que en posar la mongeta aquesta quedi sense tocar el fons. Posem una mica d'aigua i observem que el paper queda amarat on és la mongeta. Cada dia anem observant l'evolució i anem afegint aigua si fa falta per tal que la mongeta sempre estigui humida.
- Aquest llibre és ideal per teatralitzar-lo i passar una bona estona tots junts! Podem anar a fer un tomb per la ciutat i buscar unes fulles, unes castanyes, etc. O millor passem un matí passejant pel bosc i podrem trobar més fruits de tardor... per omplir el cistell... ja m'enteneu! Després podem fer unes manualitats de tardor ben senzilles per crear el nostre propi eriçó.
Hola!!
ResponEliminaNosaltres també tenim aquest conte de la capsa de My Little Book Box i ens encanta! M'agraden molt les manualitats dels eriçons, molt bona idea per aquests dies!! M'ho apunto :D
M'encanta el blog!! Una abraçada
Gràcies! Si és genial aquest llibre. Per cert, oi que aquestes capses no estan en català? ho he mirat però no les he trobat.
ResponElimina