Consulta: La por als lladres.

Hem rebut la següent consulta: "ens podries recomanar un llibre per la por als lladres. La meva filla, quan se'n va a dormir, sempre li agafa por a què entri algun lladre a casa. Tot i que li diem que la casa és ben tancada i no pot entrar ningú, aquesta idea no li acaba de marxar del cap i fa temps que té aquesta angoixa".

1. Hi ha un llibre infantil sobre lladres que ens agrada molt. Es tracta del conte "Els tres bandits". Ens agrada perquè és una història senzilla però que no deixa a ningú indiferent, sobretot perquè va acompanyada d'unes il·lustracions molt potent. Tracta de tres bandits tan tan tan dolents... que al final es tornen bons!

Llibre infantil els tres bandits

Amb aquest llibre, podem fer veure als nens i nenes que a vegades les persones no són el que sembla, tampoc els lladres. Potser fan coses mal fetes, però això no vol dir que siguin dolents o que tinguin mal cor. També podem argumentar que els lladres, com els bandits del conte, no farien mai mal a cap nen o nena, per tant, no cal tenir-los por.

Llibre infantil qui té por?


2. Una altra opció seria el llibre "Qui té por", de Pere Vilà i Segio Mora, Ed. La Galera. Aquest llibre va guanyar el Premi de conte infantil Hospital Sant Joan de Déu 2010. Tracta d'un nen, en Pau, que té por a moltes coses: por a la foscor, por als sorolls de la paret, por als mitjons que desapareixen misteriosament, por al que hi ha sota els mobles,... La seva mare inventa un munt de personatges màgics per explicar tot el que li fa por en Pau: per exemple, les parets fan soroll perquè el vigilant de les parets recorre la casa vigilant els infants i avisant als pares si alguna cosa no va bé. 

El millor de tot és que, quan uns lladres intentin entrar a casa d'en Pau, tots aquests personatges el protegiran i faran fora als lladres. Ara el Pau pot dormir tranquil i no té por de res, els personatges màgics de casa el protegeixen de qualsevol perill.

Llibre infantil Hally Tosis

3. Un altre llibre sobre lladres és: "Hally Tosis", de Dav Pilkey, Ed. Juventud. No sé si pot servir per tractar la por als lladres, el que és segur, és que riureu una bona estona. Hally és un gos que viu amb la família Tosis i que té un greu problema, us imagineu quin pot ser? Exacta! Té molt mal alè! La seva família ja no pot més, decideixen buscar-li un altre lloc per viure, fins que una nit entren lladres a casa i el gos s'encarrega d'ells d'una manera ben graciosa.
 
Si voleu algunes idees per ajudar als nens i nenes a controlar i superar les seves pors, mireu les recomanacions del final d'aquest article.

Cap comentari