Què celebrem? La Pasqua

cartell celebrem la pasqua

S'acosta la Setmana Santa i a casa ja ens estem preparant per la celebració de la Pasqua: hem llegit un llibre sobre aquesta festivitat i hem pintat ous de Pasqua, una tradició molt divertida que a més serveix per potenciar la creativitat i la imaginació dels nens i nenes.

A l'escola ja treballen molt les tradicions i festivitats importants, però, quan s'acosten dades assenyalades, ens agrada llegir un conte relacionat i fer alguna manualitat típica, com les postals per Nadal, els panellets per la castanyada o... pintar ous de Pasqua per Setmana Santa.

Col·lecció Què celebrem? editorial cruïlla

Normalment llegim els llibres de la col·lecció Què celebrem?, de l'editorial Cruïlla. Són una sèrie de llibre per introduir els més petits (a partir de 2 anys) en les festes i celebracions de la nostra tradició cultural, com Sant Jordi, la castanyada, Nadal, Carnestoltes, la Pasqua, Sant Joan,... Aquí els podeu veure tots.

Les històries són molt amenes i les il·lustracions molt colorides. A més, barregen dibuixos amb fotografies reals. Ens agraden molt, a petits i grans. A més, solen estar a les biblioteques!

llibre infantil què celebrem? Pasqua

llibre infantil què celebrem? Pasqua

A més del llibre, com us deia hem pintat ous de Pasqua a la manera tradicional: amb ous de veritat que primer hem buidat! Hem fet servir ous de gallina i també ous de guatlla (aquests els he buidat i pintat jo perquè eren massa petits i delicats).

Per buidar els ous, és molt senzill: primer rentem l'ou i fem un forat a la part més punxeguda de l'ou amb l'ajuda d'una agulla. Després fem un altre forat (una mica més gran) a la part inferior. Posem un bol a sota per recollir i bufem ben fort pel forat petit. Vigileu no estrènyer massa l'ou perquè es trencaria. Us deixo un vídeo de com ho vam fer. 

   
Quan sigui ben buit, podem rentar l'ou per dins introduint aigua amb una xeringa i tornant a buidar.

Ara ja els podem decorar. Nosaltres els vam pintar primer amb pintura acrílica. Els colors ben foscos cobreixen millor i queden més bé. Un consell: amb un tap d'ampolla o una mica de plastalina podeu fer una base per subjectar l'ou, així us serà més fàcil pintar-lo.

Un cop seca la primera capa de pintura vam fer vàries proves per acabar de decorar-los:

- Pintar amb retoladors d'aquests especials per qualsevol superfície. Això va ser molt pràctic i net.

- Pintar amb pintura fluorescent. Concretament amb aquesta de l'Ikea: Mala. Van quedar força bé! I després ens ho vam passar d'allò més bé amagant-los en la foscor i buscant-los amb un lot de llum negra. 

manualitat infantil pintar ous de pasqua

- Pintar amb el kit de Divermagic Luminiscent groc, es tracta d'un "llapis" d'una pintura que al assecar-se es carrega amb la llum natural o artificial i brilla a la foscor. Ja us havíem parlat d'ell aquí.

manualitat infantil pintar ous de pasqua


Decorar els ous va ser molt divertit, però, com us podeu imaginar, el més divertit va ser que el nostre conillet especial els amagués per tota la casa i després, corre, corre a buscar-los! 


manualitat infantil pintar ous de pasqua


Per cert, el cistellet amb el llaç el vaig fer jo amb uns tutorials d'origami de youtube: aquest i aquest. I els nens van fer aquests de més senzill a l'escola ;)


manualitat infantil pintar ous de pasqua


BONA SETMANA SANTA I BONES LECTURES!

2 comentaris

  1. Moltes gràcies per aquesta entrada al blog! Ens alegra saber que heu gaudit del llibre i que us ha inspirat per pintar ous de Pasqua.

    Bona setmana santa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res Editorial Cruïlla! ens encanta aquesta col·lecció, també tenim els de Nadal, Carnestoltes i Sant Jordi. Tots molt recomanables i ideals per ensenyar les nostres tradicions als més petits

      Elimina