Bany Fluorescent!

 manualitat infantil bany fluorescent

Aquesta activitat em va impressionar molt el primer cop que la vaig veure en aquesta pàgina i vaig decidir que la teníem que fer sí o sí!  Com us podeu imaginar, ha estat un èxit total! Només una paraula pot descriure-la: AL·LUCINANT!!!

manualitat infantil bany fluorescent

Si no us ho creieu, mireu les imatges i l'opinió dels nens:

Martí (6 anys): "mama, a partir d'ara, cada dia en banyarem així!"
Roger (6 anys): "mama, és el dia que m'ho he passat més bé a la banyera!"
Júlia (2 anys): "ohhh com billla! m'encaaanta"  


manualitat infantil bany fluorescent

I l'endemà, a l'hora del bany: 

Júlia (2 anys): "mama agua normal NO, eh! agua billa!!"

Per fer el bany fluorescent necessitem, a part de la banyera i aigua, dues coses que poden semblar complicades, però que no ho són gens: vitamina B rica en tiamina i una llum negra.

Material manualitat infantil bany fluorescent

La vitamina B rica en tiamina la podeu trobar en els complexos vitamínics anomenats B-Complex 50, que podeu comprar en tendes de diatètica, en parafarmàcies o per internet, com ara en aquest enllaç. Jo ho vaig comprar en una diatètica, no vaig tenir problemes per trobar-ho i em va costar uns 12€. I ara direu, que car!!!! Bé, el millor és que només fan falta dues pastilles per fer el bany fluorescent i en el pot n'hi venen 50, o sigui que podreu fer fins a 25 banys fluorescents! I us sortirà l'entreteniment per menys de 50 cèntims! No patiu, que segur que voldran repetir! 

Assegureu-vos que sigui aquest tipus de complex vitamínic, mireu la composició, perquè és molt probable que canviï la fluorescència si no és exactament igual. Calen 50mg de totes les vitamines B (sobretot la B1 o tiamina) i 50mcg de les B12 i B8 (o biotina).

La llum negra (llum ultraviolada) la vaig comprar a amazon (com ara la d'aquest enllaç) i en menys d'una setmana la tenia a casa. Tampoc és barata, però ja la farem servir per altres activitats fluorescents perquè això de la fluorescència ha despertat molt d'interès! Per exemple, el pròxim pot ser pintar amb pintures fluorescents de diferents colors. 

Per fer el bany, simplement vaig obrir dues pastilles, les vaig buidar en un vas ple d'aigua i vaig remenar (es desfà immediatament). Després vaig omplir la banyera i hi vaig tirar el contingut del got. Vam apagar els llums i vam encendre la llum negra. Per fer més divertit el joc, vam posar un circuit d'aigua que teníem una mica abandonat. Però si no en teniu cap, uns quants pots, galledes, regadores,... també us serviran. Us aconsello pots d'aquests foradats per baix, com els típics MULA d'Ikea, i també pots i recipients transparents, tipus gots i ampolles de plàstics, tàpers, ... 


manualitat infantil bany fluorescent

Potser tindreu alguns dubtes sobre seguretat, per exemple:

- Què passa si beuen d'aquesta aigua?: si bé aquestes vitamines són per adults, penseu que les hem diluït tant en aigua que no passa res si els nens i nenes s'ho veuen, com a referència, la quantitat vindria a ser com la d'una beguda energètica. De totes maneres, no cal donar-los un got d'aigua de la banyera que és intensament fluorescent!! Així que no patiu si accidentalment s'esquitxen la cara o la boca, o inclús si fan un o dos glops. 

- Pot absorbir-se la vitamina per la pell?: novament, recordeu que està molt i molt diluïda. Les investigacions demostren que aquesta quantitat de vitamina no pot ser perillosa de cap manera.

- És perillosa la llum negra per la vista dels infants? Rotundament, NO!

- El que sí que haureu de vigilar és amb la llum negra i l'aigua i tenir la mateixa precaució que amb qualsevol altre aparell elèctric i l'aigua. 

Us animo a fer-ho perquè de debò que no havia vist mai als nens gaudir tant a la banyera! 

ESPERO QUE US HAGI AGRADAT LA NOSTRA ACTIVITAT BOJA! SI ÉS AIXÍ, US ANIMO A COMPARTIR-LA!

2 comentaris

  1. Doncs sí que ens ha agradat, i molt! Buscarem aquestes vitamines i en quan ens hàgim banyat en aquesta aigua ja t'ho direm. A casa ja hem fet diverses experiències amb llum negra i ens encanten. Si et ve de gust, passeja't per la barra lateral dreta del nostre blog a veure si hi trobes res que us engresqui. Una abraçada

    ResponElimina
  2. Perfecte manetesicosetes! passaré pel teu bloc perquè ara que tenim la llum negra ens ve molt de gust fer altres coses amb ella i tu sempre proposes activitats molt engrescadores! ;)

    ResponElimina