Fem Blandiblu NO tòxic i fluorescent!

cartel blandiblu casero fluorescente

Us enrecordeu del blandiblu? Aquella espècie de moc verd tan enganxifós i relliscós. Quan érem petits es va posar molt de moda, ara sembla que ja no està a la venda. Jo hi havia jugat molt de petita i recordo que era realment divertit i... fastigós!

Doncs bé, vaig quedar molt parada quan, per casualitat, vaig veure per internet que es podia fer a casa! Em vaig posar de seguida a investigar com es podia fer. Vaig trobar diverses maneres de fer el blandiblu (que, per cert, també se sol anomenar gak, flubber o slime), però totes em van semblar complicades i, el més important, "tòxiques" o poc aptes per menors de 3 anys. Així que vaig desistir.

Blandiblu casero fluorescente

Però llavors hem vaig trobar amb aquesta entrada del bloc "Tigriteando": "Blandiblu o slime casero y No tóxico"

Va ser tota una descoberta: per fer el blandiblu només fa falta aigua i plantaben (medicament amb psyllium que podeu trobar a totes les farmàcies per menys de 5€ els 30 sobres).

Blandiblu casero fluorescente

Paral·lelament, estava buscant activitats fluorescents per fer amb la llum negra que havíem comprat feia poc per fer el nostre Al·lucinant bany fluorescent. I vaig trobar que en el bloc de "Manetes i cosetes" i en el bloc de "Encenent la imaginació" havien fet blandiblu fluorescent! Això sí, amb una recepta diferent de la de "Tigriteando".

Així que vaig decidir fer un mix i el resultat va ser un blandiblu No tòxic fluorescent. Si visiteu (que us ho recomano) els blocs de "Manetes i cosetes" i el de "Encenent la imaginació" veureu que els seus blandiblus són més semblants a l'original, més nets i que en tallar-los tornen a lligar millor que no pas el nostre. Però jo vaig preferir aquesta recepta de "Tigriteando" per ser no tòxica i molt senzilla (a més tots els ingredients ja els teníem a casa).

Vaig fer tres proves jugant amb les quantitats de plantaben i aigua per veure quin blandiblu quedava millor. El de color taronja el vaig fer amb un sobre de plantaben i 250ml d'aigua i va quedar massa líquid i poc lligat, molt enganxós i "pringós". El que va quedar millor, pel meu gust, va ser el granat. Us deixo les proporcions.

Blandiblu casero fluorescente


Material necessari:

- 2 sobres de plantaben
- 300 ml d'aigua
- un recipient alt, apta pel microones (us recomano que sigui gran i/o alt perquè a vegades fa bombolles i podria vessar)

Material opcional:

- 1 pastilla de vitamina B-Complex 50, per fer que sigui fluorescent (ja us en vam parlar aquí)
- colorants alimentaris, si volem fer blandiblu de diferents colors (tot i que la base sempre serà taronja degut al plantaben)

Instrucciones Blandiblu casero fluorescente

Procediment:

- Barregem bé el plantaben, la vitamina (obrim i buidem la pastilla) i l'aigua. 
- Posem unes gotes de colorant i remenem.
- Escalfem  5 minuts al microones.
- Ho remenem bé amb una cullera de fusta fins que aconseguim la massa de blandiblu.
- Deixem refredar i ja tenim llesta la nostra massa viscosa i fastigosa.

I ara a jugar i a deixar volar la imaginació... pressionar, tallar, esprémer, estirar, aixafar... fer ascos i riure, riure molt!!!  

Blandiblu casero fluorescente


Blandiblu casero fluorescente

Blandiblu casero fluorescente

ESPERO QUE US HAGI AGRADAT I US ANIMEU A FER-HO ;)

2 comentaris

  1. Gràcies per enllaçar el meu blog! Provaré la teva recepta de blandiblub, els meus petits alucinaran. Darrerament he provat un parell de recomanacions del teu blog i m'han encantat. En quan ho pobliqui t'enllaço. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res manetesicosetes! Sóc molt fan del teu bloc ;) Crec que la textura del teu blandiblu era millor, aquest era una mica enganxós. Per contra, la recepta és super fàcil! Una abraçada

      Elimina