Fem galetes!

manualitat infantil fem galetes L'abella de més

Fer galetes amb els nens i nenes és una de les activitats més divertides, fàcils i econòmiques que podem fer amb ells a casa. Generalment és una activitat que els agrada molt i és una bona alternativa per un dia de pluja, una tarda de fred o un cap de setmana sense plans. A més, té molts beneficis: fomenta la creativitat, desenvolupa la motricitat, ens ajuda a crear vincles, podem aprofitar per explicar els bons hàbits alimentaris,...
manualitat infantil fem galetes L'Elmer

Nosaltres hem fet les típiques galetes de mantega, ja que és una de les receptes més simples. Ens hem inspirat en els llibres de l'Elmer i en el llibre "L'abella de més"

Només ens cal:

  • 170g de farina
  • 50g de sucre
  • 125g de mantega  (a temperatura ambient, treure mínim 30 min abans de la nevera)
  • Opcional: corró per aplanar 
  • Opcional: motllos per tallar les formes de les galetes
  • Opcional: colorants alimentaris en pasta per donar color a la massa
  • Opcional: llapis pastissers de xocolata per decorar les galetes

Procediment:

1. El primer sempre a la cuina és rentar-nos bé les mans! I de pas aprofitem per inculcar hàbits higiènics als nens i nenes.

2. En un bol posar la farina, el sucre i la mantega. Barrejar bé amb les mans fins  aconseguir una massa uniforme. Aquest pas sol agradar molt! Deixem que manipulin una estona la massa (com si fos plastilina), ja que és un treball molt bo per la motricitat.

3. Ara ja podem estirar la massa i deixar-la amb el gruix que vulguem.  Als petits els sol fer gràcia utilitzar el corró i a més, és una bona oportunitat per aprendre habilitats noves com ara controlar la força al pressionar, pressionar i avançar a la vegada,... semblen ximpleries però veureu com als més petits els costa una mica al principi. Evidentment, també es pot fer amb les mans.  

manualitat infantil fem galetes

4. Ara ha arribat el moment de donar forma a les galetes, el millor és fer-ho amb motlles. N'hi ha de moltes mides i formes diferents. I si no en tenim, segur que trobem alguna cosa a casa: un got, un pot, els motlles de la plastilina (ben nets!),... 

5. Opcionalment, podem agafar una mica de massa i acolorir-la amb colorant alimentari. Afegirem un toc de color a les galetes i més entreteniment! 

6. I cap al forn: 15 minuts a 180º


manualitat infantil fem galetes

7. Un cop fetes, les podem decorar amb els llapis de xocolata. Són una bona opció perquè ja venen a punt per fer servir. Aquesta serà una nova oportunitat per deixar anar la creativitat i la imaginació dels més petits.

manualitat infantil fem galetes

Esperem que us hagi agradat, BON PROFIT I BONES LECTURES!

Cap comentari